Debattartikel - Skolprojekt

Debattartikel

Jag såg ett debatt program på tv häromdagen och blev extremt irriterad. Debatten handlade om att Sverige skulle införa lokaler för heroin missbrukare. Så att missbrukarna får skjuta heroin i dessa lokaler, få rena nålar och folk som håller uppsyn (sjukpersonal & vådare). Kan förstå att det är ett sätt att rädda liv men det är även ett sätt att förstöra liv mer.

I Tyskland, Holland och nyligen Danmark är dessa lokaler redan införda och fråga är blir det bättre? Ja mer droger försvinner från gatorna men drogerna går ner i åldrarna. Sen blir inte missbrukarna friskare utan mer beroende och det vi skall sträva efter är väll ändå att få missbrukarna rena? Enligt mig lurar man systemet, alltså hur ska polisen reagera? ska dem låta folk få skjuta heroin i lokalerna men inte på gatan? Det är som att säga du får inte döda nån på gatan men är du hemma så kör på !!

Lås in missbrukarna i en cell i en månad. När dem kommer ut så se till att dem får en social stabil grund, boende, mat och en varm säng att sova i. För jag tror att får missbrukarna något att leva för eller något att se fram emot blir det nog mycket enklare för dem att bli av med missbruket. Droger är bajs och förstör samhället tillsammans med många andra saker.



Kommentarer
Postat av: Anonym

bra bloggande jim

2009-03-31 @ 18:30:45
URL: http://bruce.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0